10 råd til ivrige gründere

Vente med å starte egen business til de økonomiske utsiktene er sikrere? Ikke nødvendigvis, mener ekspert.

Til tross for resesjonen kan 2009 ende opp med å bli det året hvor det ble etablert flest nye virksomheter på 14 år i USA, melder CNBC. Men bare 18 prosent av disse overlever mer enn fem år, ifølge statistikken.

Bill Murphy jr. har skrevet boken «The Intelligent Entrepreneur: How Three Harvard School Graduates Learned the 10 Rules of Succesful Entrepreneurship». 

Her lister han opp 10 regler som skulle gjøre det mulig å skape en suksessfull virksomhet egnet for vekst:
1. Hold engasjementet oppe. 
2. Finn et problem – og løs det. De fleste entreprenører gjør det motsatte: De finner på et produkt, og så forsøker de å overbevise markedet om verdien.
 
3. Tenk stort, tenk nytt og vei frem og tilbake. De mest vellykkede entreprenørene er innovative, helt til den rette ideen dukker opp.
 
4. Du kan ikke gjøre det alene. Team på to eller tre personer er optimalt, gjerne med en idéperson og en handlingsperson. Det viktigste er å ha tillit til hverandre.
 
5. Du er nødt til å gjøre det alene. Ja, det er et paradoks. Men det er alltid én i gruppen som må være i stand til å ta beslutningen om å handle raskt hvis noe galt skulle skje, samt stå i spissen for forandring.
 
6. Ta stilling til risiki. Test ideene dine før du lanserer dem.
 
7. Lær å lede.
 
8. Lær å selge.
 
9. Vær utholdende og seig. Du kommer til å feile innimellom, men det betyr ikke at du har tapt. Innse at de færreste gjør alt riktig første gang og fokusér i stedet på å komme videre og lære.
 

10. Vær dedikert. Noen iverksettere blir rike, men de som skal være forbildet ditt er det som vil gjøre en forskjell og etterlate en arv.

Dagens Næringsliv: LES MER

Legg inn en kommentar