21 bøker på 5 måneder!

Selv om Oslo Bokfestival er over for i år, er vi slettes ikke ferdig med bøker! Dagens blogginnlegg handler om Kari Sortland og et bokprosjekt som helst skulle vært ferdig i går! Kari omtaler det som sitt mest heftige prosjekt:

«Jeg har i mange år jobbet for et forlag i Drammen som heter Elektronisk Undervisningsforlag. De utgir for det meste bøker for grunnskolen, og har få men store prosjekter på gang. I 2012 var det barnehagene som stod for tur og det skulle utgis et helt verk på 21 bøker. Og det skulle skje fort!

Som illustratør er det både moro, men også litt skremmende å få et slikt oppdrag. Hvor raskt er jeg i stand til å jobbe, hvor mange timer i døgnet er det mulig å tegne , og klarer jeg å opprettholde god kvalitet på illustrasjonene gjennom hele prosjektet?

Det var selvfølgelig viktig å finne en tegnestil som var rask. Figurer som ligger godt i hånda og som sitter med en gang. Vi brukte litt tid på å lage persongalleri, miljø , fargepalett og layout, men da alt var på plass var det bare å kjøre på.
En arbeidsuke kunne være slik: Forfatter sender manus med bildebeskrivelse. Det er ti store bilder i hver bok. Jeg lager skisser og sender tilbake for godkjenning. Så tegner og farger jeg originalene og sender dem tilbake til forfatter og forlag, og innen fredag den samme uken er boken klar for trykking.

Jeg overlevde, bøkene om Nelly og Hamza selger så det suser og alle er glade og fornøyde!»

Har du noe spennende på gang? Grafill Illustrasjon vil gjerne høre om det, send oss en mail!

Skisse

Skisse

Et heftig bokprosjekt!

Et heftig bokprosjekt!

Legg inn en kommentar