Animasjonsworkshop for illustratører

Sted: R21
Dato: Lørdag 31. Januar 2015, kl. 10 – 16
Pris: kr 850,- for Grafill-medlemmer,  kr 1950,- for ikke-medlemmer.

Dette er et 6-timers introduksjonskurs i Flash for illustratører som jobber digitalt og har lyst til å komme i gang med animasjon. Vi lærer fire grunnleggende animasjonsteknikker for å kunne produsere enkle animasjoner eller interaktive bilder.

Kurset fokuserer på enkel animasjon i Flash, og vil derfor bare presentere noen få av mulighetene i programmet. Vi lærer å bruke Classic Tweening (tidligere kalt Motion Tweening), som er den mest anvendelige animasjonsteknikken. Dette lar oss animere objekter fra A til B, rotere dem, skalere dem, og fade dem ut og inn.

Vi har laget en eksempelfil som viser disse teknikkene.

Kurset vil også ta for seg hvordan vi tilrettelegger og importerer grafikk fra Adobe Photoshop, og hvordan vi arbeider med det videre i Flash. Fra Flash kan filene eksporteres til ulike plattformer, eller leveres til utviklere som lage spill m.m. basert på innholdet.

Deltakerne på kurset må ha laptop med en fungerende Flash versjon, og ta med seg en lagdelt  illustrasjon de ønsker å lage en animasjon av i Photoshop format.

Denne filen må inneholde løse elementer som kan beveges/roteres.

For de som lurer på om Flash er relevant er svaret at du kan eksportere til mange ulike formater som er kompatible med alle plattformer. Flere av de store forlagene i Norge lager sine interaktive læreverk og digitale nettressurser i Flash-baserte verktøy.

Eventbrite - Animasjonsworkshop for illustratører
Påmeldingen er først gyldig når påmeldingsavgift er betalt inn til Grafill, på kontonr: 5010.06.47491 (merk betalingen «Animasjonsworkshop»).

Animasjonseksempler:

FLASH-VERSJON (SWF):
http://www.qross.no/nils/grafill/test/man-in-the-hole.html

QUICKTIME:
http://www.qross.no/nils/grafill/test/man-in-the-hole_small.mov
http://www.qross.no/nils/grafill/test/man-in-the-hole_big.mov

CANVAS (html5):
http://www.qross.no/nils/grafill/test/canvas/man-in-the-hole.html

Legg inn en kommentar