Animationvolda 16.-18. september 2010

Volda arrangerer Animationvolda 16.-18. september. Under festivalen arrangeres det seminar rettet mot produsenter av oppdragsfilm og visualisering for industri i samarbeid med Høgskulen i Volda.

Seminaret Industrial Animation – Boring Information or Communicative Art arrangeres 16. september og retter seg mot en del av animasjonsbransjen som vanligvis får lite oppmerksomhet under animasjonsfestivaler, nemlig visualiseringsanimasjon produsert for industri eller oppdragsfilm knyttet til opplæring eller egenpresentasjon for bedrifter.

Under seminaret vil det også deles ut en pris for beste industrianimasjon – prisen består av NOK 10.000,- og direkte kvalifisering for å delta i oppdragsfilmkategorien under Fredrikstad Animation Festival i november. Frist for å sende inn bidrag til konkurransen er 6. september.

Filmene må være produsert iløpet av 2009/2010 for en offentlig eller privat oppdragsgiver, og må være under 30 minutter i lengde og bestå av minst 50 % animasjon. Følg denne linken for å melde på film
http://www.hivolda.no/index.php?ID=21681

Animationvolda fortsetter med nok et seminar 17. september med tema; The Cold War, Animation and Free Speech. I anledning 50-årsjubileet til Association Internationale de Film d’Animation (ASIFA) inviteres det til et seminar hvor man skal diskutere hvilken rolle utveksling av animasjon på kryss av landegrenser under den kalde krigen hadde for de kommunistiske regimenes fall utover 1980- og 90-tallet.

Animationvolda fungerer også som forhåndsjuryering for Fredrikstad Animation Festival og en rekke internasjonale gjester er ventet til festivalen.

Mer om Animationvolda: www.animationvolda.com

Legg inn en kommentar