Anne Schäffer ny redaktør i NUMER


Anne Schäffer har fått stillingen som redaktør i Tegnerforbundets tidsskrift NUMER, som på nyåret kommer i ny formgivning, økt sidetall og godt stoff om tegning, illustrasjon og bokkunst.
Det siste nummeret er en hyllest til norsk illustrasjon med mange gode artikler av f.eks. Hilde Kramer som forteller om sin prossess av boken om Frida Kahlo.
Den første lederen av Schäffer var en bekymringsmelding om tilstanden for tegne- og illustrasjonsutdannelsen i Norge. I et intervju med Cecilie Knudsen ved KhiO, kommer det frem at man ikke iveretar tegne- og illustrasjonsutdannelsen lenger, Bergen har et bedre tilbud.

Grafill Illustrasjon anbefaler alle illustratører til å lese siste NUMER, og gratulerer Anne med stillingen som redaktør!

Bakgrunn:
Anne Schäffer har vært kunst- og litteraturanmelder i Dagsavisen fra 1994 til 2001, i Bergens Tidende fra 1996, i diverse tidsskrifter, blant annet i Kunsthåndverk (tidsskrift), Numer og TARA, og barnebokkritikk.no. Hun har også vært frilans billedredaktør i Aschehoug forlag fra 1994 til 2002 og i Det Norske Samlaget 2005, samt styremedlem i Norsk Kritikerlag fra 2000 til 2003. I 2007 kåret Norsk kritikerlag Anne Schäffer til Årets litteraturkritiker.
Hennes lidenskap er barneboklitteratur og bildebøker.

One thought on “Anne Schäffer ny redaktør i NUMER

Legg inn en kommentar