Årets vakreste Bøker 2010

Årets vakreste Bøker arrangeres av Grafill og er en konkurranse for den visuelle delen av bokbransjen.
286 bøker ble i år sendt inn til konkurransen, og av disse premieres 47 arbeider. I tillegg deles det ut priser for Årets vakreste bok og Årets best tilrettelagte bok, hvor bøkene velges på tvers av konkurransens ulike kategorier.

Grafills ærespris, Bokkunstprisen, deles ut til en enkeltperson eller forlag som har gjort en betydelig innsats for utgivelser av kvalitetsbøker, eller på en eller annen måte har utmerket seg i boksammenheng.

Juryen består av fagfolk, og i tillegg hente det inn et jurymedlem fra utlandet. I kåringen av Årets vakreste bok suppleres juryen med en tilleggsjury med representanter fra Tegnerforbundet, DNF og Nasjonalbiblioteket.

Årets best tilrettelagte bok
er et samarbeid med Leser søker bok.

Alle de prisbelønte bøkene stilles hvert år ut på Nasjonalbiblioteket, og de presenteres også i en egen katalog. Alle gullvinnerne sendes til den europeiske bokmessen i Leipzig ”Die Schönsten Bücher der Welt” og bokmessen i Frankfurt.

Målsettingen med Årets vakreste Bøker er å gi forlag, forfattere, grafisk designere og illustratører en felles forståelse for visuell kommunikasjon og bidra til at flest mulig kvalifiserte bøker sendes inn til konkurransen.

Prisutdeling 18. mars

Vinnere i mange ulike kategorier mottar sine priser under en høytidlig utdeling på Nasjonalbiblioteket 18. mars kl 19.00. Konferansier er Petter Schjerven, og det blir musikkinnslag med Jarle Bernhoft.

Årets best tilrettelagte Bok deles ut av Wanda Grimsgaard, styreleder Grafill.

Årets vakreste Bok deles ut av Gunn Karin Gjul, leder Stortingets Familie- og kulturkomite.

Bokkunstprisen deles ut av Hans Olav Brenner, programleder for Bokprogrammet NRK.

Enkel bevertning etter prisutdelingen.
Arrangementet er gratis. Ingen påmelding.

Bildebokverksted
I forbindelse med Årets vakreste Bøker arrangeres det et bildebokverksted for illustratører i samarbeid med Ord&Bilde og
NBIs forfatterstudium. Bildebokverkstedet og resultatene av dette presenteres kl 16.30 – 18.30 og er åpent for alle.

Legg inn en kommentar