Arne Nøst stiller ut på Avistegnernes Hus i Drøbak


Utstillingen Arne Nøst ”Tegninger til debatt”
Det stilles ut 27 tegninger som tar tak i små og store hendelser ute i verden og her hjemme.
Multikunstneren Arne Nøst er en av våre fremste samtidskunstnere. Han er født i Molde i 1962. Utdannet ved kunstakademiet i Trondheim og Statens Kunstakademi i Oslo.
Han har etablert seg som en billedkunstner med solid forankring innen figurativ eksperimenterende kunst. Nøst er særlig kjent som avistegner, illustratør og portrettegner for Dagbladet, der hans tegninger har preget avisen siden 1089.
I tillegg til virke som billedkunstner arbeider Nøst som scenograf, musiker og komponist. Han er nå teatersjef ved Rogaland teater.

Jan Kåre Øien «Fuglehospitalet og Skeive Hus i Drøbak»
På utstillingen viser han alle originalillustrasjonene til billedboken: Los- Reinert og fuglehospitalet. Dette ble en svært aktuell billedbok i sommer, fordi en oljetankeren ”Full City” gikk på grunn på sørlandskysten.

Los- Reinert hjelper til med oppryddingen og vaskingen av sjøfugl. Boken er skrevet av Siri E. Mohr, og utgitt på CappelenDamm forlag. Videre byr utstillingen på ”Skeive Hus”, en serie tegninger, grafikk og akvareller av gamle utrydningstruede uthus i Drøbak. Plutselig er de borte, eller erstattet av dobbeltgarasjer. Her gjelder det å tegne så fort en kan.

AvisTegnernes Hus
Senter for tegning og ytringsfrihet
Avd Follo Museum
Lindtruppbakken 1, 1440 Drøbak
www.avistegnerne.no

Legg inn en kommentar