Artsyfartsy fra Jippi Forlag

Det har gått fire år siden Henry Bronken (1975) ga ut sitt forrige egne hefte 3 * O. Siden den gang har han brukt tiden godt og fått mye oppmerksomhet for sine korte serier om Deppedust og Lykketosk som blant annet har stått på trykk i Kollektivet.

www.henrybronken.com

Artsyfartsy er navnet på heftet og er også tittelen på historien i albumet. Foruten han selv, møter vi i historien karakterene Deppedust og Lykketosk, og ikke minst Norsk Kulturråd. Deppedust er ikke fornøyd med sine omgivelser og drar derfor ut på søken etter meningen med livet. Lykketosk er ikke fornøyd med Bronkens serieskaping og tilbyr ham derfor et kurs hvis formål er å lage en tegneserie som er garantert prosjektstøtte fra Norsk Kulturråd. Bronken takker ja til kurset, uvitende om at Lykketosk har en skjult agenda.

I Artsyfartsy kombineres den komiske realismen fra hans første hefter Bøllefrø og 3*O med den absurde humoren i Deppedust og Lykketosk. Resultatet er Bronkens mest helstøpte historie til nå både i tekst og tegning, og på samme vis som i Fellinis 8 ½ reflekterer han over egen skapning og om kunsten i alminnelighet. Men som vanlig i Henry Bronkens serier er det mye rom for ville situasjoner og surrealistiske innfall.

www.jippicomics.com

Legg inn en kommentar