Barndomsminner på utstilling

Grafill Illustrasjon har kjempelyst til å vise frem fine arbeider, gode idéer og alt annet som rører seg i den illustrerte verdenen. For å få til det trenger vi informasjon om for eksempel din neste utstilling… Send oss en mail!

Fredag 13. september er det salgsutstilling og åpningsfest med Mona Stenseth Larsen sine illustrasjoner. Stedet er Kulturhuset på Youngstorget i Oslo kl 19:00!
Her er noen ord vi har fått fra illustratøren om utstillingen:

Jeg er en sånn person som lett kunne havnet på et sånt gærne-samlere-show på TV3, hadde det ikke vært for det siste lille snevet av selvdisiplin. Når jeg går på loppemarked eller tar en tur på loftet hjemme, drømmer jeg meg lett vekk til en verden av minner og tanker og gamle historier man knytter opp til gjenstandene man kommer over.

Kassetten jeg finner i en gammel eske med tusjskrift på, sender meg rett tilbake til jenterommet der vi venninner satt musestille med hver vår hjemmefryste saftis og trykket REC i det nanosekundet favorittlåten kom på – og så var det om å trykke stopp før snakkingen var i gang igjen…

Heldigvis forstår jeg (for det meste) at det er selve minnet som er verdifullt, og ikke alltid gjenstanden i seg selv. Men jeg er fascinert av hvordan hjernen vår kan vekke gamle glemte minner ved hjelp av synet av en enkel gjenstand, en lukt eller følelse. Dermed har jeg lyst å gjøre et forsøk på å lokke ut et par historier hos andre mennesker ved hjelp av visuelle inntrykk i form av illustrert norsk nostalgi.

Utstillingen denne høsten viser et utvalg motiver som jeg tror og håper vil føles som en liten tur på loftet – og som mange vil kjenne igjen og kanskje ha egne minner rundt. Målet mitt er å skape en stor samling norske motiver som både kan dokumentere vår kulturarv og barndoms opplevelser, gjerne over flere generasjoner.

Så, hjertelig velkommen til både åpningsfest og salgsutstilling – og sikre deg et eksemplar av ditt beste barndomsminne!

14_utstillingsplakat_grafillillustrasjon_grafill_illustrasjon

Legg inn en kommentar