BILLEDLIG TALT – Norske illustrerte bøker


LITTERATURHUSET 21. – 24. JANUAR 2010
Billedlig Talt 21. – 24. januar 2010.

Grafill har gleden av å invitere til Billedlig Talt 2010. I fire dager inntar vi Litteraturhuset og setter fokus på illustrasjon og billedbøker. Gled deg til et variert program og til å møte spennende aktører. Vi stiller også ut alle illustrerte bøker og billedbøker utgitt av norske forlag i 2009. Vernissasje torsdag 21. januar kl. 17.00 i Amalie Skram. Vi byr på enkel servering og musikalsk innslag ved Therese Aune.

Vi stiller ut alle illustrerte bøker og billedbøker utgitt av norske forlag i 2009. Vernissasje torsdag 21. januar kl. 17.00 i Amalie Skram. Utstillingen åpnes av Erling Kagge. Vi byr på enkel servering og musikalsk innslag ved Therese Aune.

Vi har et spennende og variert program med blant andre Gro Dahle, Eirik Newth, Bjarne Buset, Are Kleivan, Terje Tønnessen, Rolle Press, Svein Nyhus, Egil Nyhus og Bjørn F. Rørvik.
Møt leseglade i alle aldre. Arrangementet er gratis.
Velkommen!

PROGRAM:

TORSDAG 21. JANUAR

Kl. 14.00 Min verktøykasse
Gro Dahle forteller om bildebokformatet som lekeplass, tumlested og klatrevegg. Møt også illustratør og forfatter Bo Gaustad.

Kl. 15.00 Verdens vakreste bok

Bilder av folk (L’imagier des gens) ble kåret til verdens vakreste bok i 2008. Hva gjør denne boken så spesiell?

Kl. 17.00 Vernissasje

Åpning av utstillingen Billedlig Talt – Blyantstump-prisen 2010 deles ut, og det blir et musikalsk innslag. Enkel servering.

FREDAG 22. JANUAR
Kl. 14.00 Lesebrettet som billedbok
Eirik Newth innleder om morgendagens muligheter. Møt også Bjarne Buset som er informasjonssjef i Gyldendal Norsk Forlag.

Kl 15.30 Dagens Morgan Kane
Grafisk designer Are Kleivan og illustratør Terje Tønnessen forteller om revitaliseringen av Morgan Kane.

Kl. 17.00 Fredagspils med Rollo Press
Grafill Oslo inviterer til en presentasjon av og med Rollo Press. Rollo har bl.a. vunnet prisen for “Most Beautiful Swiss Book” og gir ut lavbudsjetterte bøker og fanziner.

LØRDAG 23. JANUAR

Kl. 14.00 ”To menn og en tavle”
En morsom tegneforestilling for barn i alle aldre der tvillingbrødrene Svein og Egil Nyhus tegner og forteller for og sammen med publikum. Brødrene lærer bort noen forfattertriks også, og de som har en god idé kan være med på å bestemme hvordan historien skal se ut. Passer for barn fra fire til hundre år.

SØNDAG 24. JANUAR

Kl. 13.00 “En mann og en tavle”
Illustratør og barnebokforfatter Svein Nyhus tegner og forteller for barn i alle aldre. Han leser også en billedbok, viser hvordan han lager en illustrasjon og lærer bort en tryllekunst. Passer for barn fra fire til tolv år.

Kl. 14.00 Bukkene Bruse på Badeland
Høytlesning og bollespising med Bjørn F. Rørvik som leser og forteller fra boken Bukkene Bruse på Badeland. Passer for barn fra tre til sju år.

LØRDAG OG SØNDAG:

Illustraquiz for hele familien.
Fem vinnere får velge sin favorittbok i utstillingen. Fra 5 år og oppover.

Legg inn en kommentar