DAMIEN HIRST på Galleri TRAFO


Velkommen til åpning av ny utstilling lørdag 23. januar kl. 12.00
(Galleri Trafo, Lensmannslia 60, 1386 Asker, (ved Asker stasjon)

GALLERIET (2 ETASJE)
DAMIEN HIRST
PART ONE – THE DEAD

Damien Hirst (f. 1965) hører til en generasjon unge britiske kunstnere gjerne omtalt som Young British Artists. Nittitallets kanskje mest markante kunstfenomen. Gruppen fikk enorm medieoppmerksomhet og satte således britisk samtidskunst på verdenskartet.
Hirst markerte seg raskt som en av vår tids mest omtalte kunstnere med sin utfordring av grensene mellom kunst, populærkultur, media og vitenskap. Takket være bevisst utnyttelse av massemedia har han oppnådd stjernestatus på linje med idoler fra musikk- og filmverdenen.
Med medier som farmasøytiske preparater, medisinske instrumenter, sommerfugler, hodeskaller og døde dyr, behandler han sentrale temaer som naturvitenskap, trosbegrepet og døden.

Den forrige utstillingen i Galleri Trafo, New Religion, behandlet tro både i henhold til det religiøse trosbegrepet og naturvitenskapen, og hvordan dette kan knyttes til ønske om å overvinne døden.
Og denne gangen er det nettopp døden som står sentralt. Utstillingen The Dead består av en serie trykk i femten eksemplarer med et av Hirsts favorittmotiver, nemlig hodeskallen. Serien sies å være inspirert av en Mexikansk tradisjonell helligdag som hyller de døde. Denne dagen bringer familiene blant annet med seg fargerikt dekorerte hodeskaller til sine avdøde familiemedlemmers graver.

For spørsmål eller avtale om førvisning, ta kontakt med sigmund@galleritrafo.no

www.galleritrafo.no

Legg inn en kommentar