Denne gangen måtte det ni A3 ark og et par meter med teip til før jeg kunne starte prosessen

Marius Pålerud har illustrert og designet plakaten for paneldebatten som arrangeres 14. september i forbindelse med Oslo Bokfestival. Marius Pålerud er også siste tilskudd i Faggruppa Grafill Illustrasjon!

«Med denne plakaten ville jeg å skape et dynamisk motiv som trekker paraller mellom den klassiske bildeboka, pop-opp-boka og de nye interaktive bøkene man finner på nettbrett. Jeg ønsket også å få frem den tegne- og skapergleden som ofte er fundamentet hos enhver illustratør.

Dette prosjektet var ekstra spennende da jeg fikk jobbe med et noe større format en hva jeg er vant med. For å få en god komposisjon synes jeg det er viktig å få et inntrykk av formatet i reell skala. Denne gangen måtte det ni A3 ark og et par meter med teip til før jeg kunne starte prosessen.

Når det gjelder fargevalget så hadde jeg en viss idé om hvilken vei jeg ville gå. Siden illustrasjonen har et vann/land tema ville jeg jobbe med en varm/kald kontrast. Likevel ble sluttresultatet ganske annerledes enn hva jeg først hadde tenkt. Som oftest oppstår fargepaletten jeg bruker etterhvert som jeg blir ”kjent” med illustrasjonen.

Det var veldig hyggelig å bli spurt om å lage plakaten og det har vært en morsom og lærerik prosess.»

Grafill Illustrasjon vil gjerne vise fram det som rører seg i den illustrerte verdenen. Send oss en mail!

21_Marius_Palerud_grafillillustrasjon_grafill_illustrasjon

21b_Marius_Palerud_grafillillustrasjon_grafill_illustrasjon

Legg inn en kommentar