Desucon 17. – 18. oktober

Om Desucon:
Desucon er Norges største (og eneste) manga og anime convention. Det ble arrangert for første gang i 2006, og tanken den gang var å samle store deler av det norske animemiljøet. Det vil nok ikke være en overdrivelse å si at mye har forandret seg siden den gang.Tanken bak en anime convention er å skape en samling for animefans hvor de kan hygge seg sammen, delta på diverse aktiviteter, få muligheten til å kjøpe anime relaterte ting, cosplaye og mye, mye mer. Desucon har ikke bare hatt fokus på manga og anime, men også mange andre faktorer ved japansk kultur, blant annet spill, språk og mat. I år utvider vi også enda en gang og legger denne gangen også fokus på sci-fi og fantasy.

Da Desucon ble arrangert for første gang i 2006 var stedet SubScene i Oslo, og antall besøkende var 250. Året etter ble Desucon – Second Stage (også kjent som Desucon 2) arrangert, men dette året var arrangementet flyttet til Oslo Kongressenter og antall besøkende var hele 1000. Desucon likte seg på Oslo Kongressenter, og i 2008 ble det derfor atter en gang arrangert her, denne gangen med sjokkerende 3200 besøkende.

Arrangerene bak Desucon har også stått bak Soracon, Desucons lillebror. Mange har spurt seg selv hva forskjellen på disse to conventionene egentlig er, og det er ganske enkelt at Desucon er stort og Soracon er lite. Mens Desucon er stort, skal Soracon være mer chill og holde en mer avslappet profil. Så langt har det vært arrangert to Soracon, en sommeren 2008 og en sommeren 2009. Besøkende her var 700 og 1200.

Desucon i år kommer til å bli enda større. Det er vel ikke vanskelig å gjette seg til at det kommer om mulig enda flere besøkende år hvis man ser på den kraftige veksten Desucon har hatt før og legger til fans av fantasy og sci-fi. Desucon vil holdes på Oslo Kongresssenter og noen andre steder vi holder hemmelig, for vi kan love dere at Desucon vil bli større og mer episk enn noen gang før!

LES MER

Legg inn en kommentar