Det dukket plutselig opp små vesener og fabelfigurer

Grafill Illustrasjon vil gjerne vise fram det som rører seg i den illustrerte verdenen. Har du noe spennende på gang: send oss en mail og fortell!

Lars Aurtande er knallaktuell med ny bok og utstilling i morgen, torsdag 05. september!
Her er noen ord han deler om prosessen med den nye boka og illustrasjonene:

«Prosessen med boken har vært spesiell for meg. Det startet som et rent tegnestudie sammen med familien for noen somre siden. Innimellom plantestudiene dukket det plutselig opp små vesener og fabelfigurer. Tegningene utviklet seg og dannet et slags univers nede på bakken, under kvist og planter.

Felles for alle tegningene er at de er tegnet med tusj, rett på papir uten noen form for skissearbeid. Dette har jeg gjort bevisst for ikke å sensurere meg selv i prosessen mellom skisse og orginal. Formatet har også endret seg underveis, og de største tegningene målte til slutt rundt 120 x 170 cm.

Jeg er veldig glad for at Jippi forlag turte å satse på en slik bokutgivelse. Boken er helt uten tekst, ingen hovedperson eller linjær fortelling. Kun en rød tråd gjennom tematikk. Et slags handlingsforløp kan også leses om det ønskes. Hver illustrasjon er i tillegg ment å kunne fungere som et selvstendig verk.

«Et bilde kan beskrive mer enn tusen ord», og jeg håper at det etterhvert blir flere bøker på markedet som er like mye tiltenkt voksne som barn.»

Boka kan du kjøpe her!
20_Lars_Aurtande_grafillillustrasjon_grafill_illustrasjon

Legg inn en kommentar