Det var moro med suksessen, om enn noe intenst!

Per Ragnar Møkleby forteller om fireruter´ne sine og tegneboden på Youngstorget! Og sjekk ut dua som er like gøyal nå som den var i 1996!

«Mens jeg studerte hadde jeg sommeren 1996 en bod på Youngstorget der jeg solgte tegninger og trykk. Noe av det jeg solgte var korte, fireruters tegnestriper uten tekst. Overmodig sa jeg at ingen skulle være like. Det likte folk, tydeligvis, og i løpet av de to ukene jeg hadde boden måtte jeg lage oppimot 50 forskjellige striper. Så det var moro med suksessen, om enn noe intenst!

Så var det tilbake til studiet og jeg tenkte ikke stort mer på disse stripene i mange år. Inntil jeg en sommer for to år siden kjøpte meg en profesjonell skriver og tenkte jeg kunne bruke tiden mellom oppdrag (som jo kan bli noe lang om sommeren) til å lage noen digitale trykk. Og da kom jeg på de gamle stripene. Kunne jeg få noe ut av dem?

Så jeg tok noen av stripene og jobbet videre med dem, og på kort tid viste det seg at det var en god idé. Nå har jeg over 25 bilder i serien Fire ruter, og den serien er grunnstammen i grafikkproduksjonen min som nå har blitt en stor del av arbeidet mitt. Fint hvordan idéen fra den gang kunne sette igang så mye for meg nå!»

Due 1996

Due 1996

Dagens due

Dagens due

Grafill_Illustrasjon_Fire-ruter_Egget

Grafill Illustrasjon vil gjerne dele det som skjer i din illustrerte verden. Send oss en mail!

Legg inn en kommentar