En del av en liten håndfull kvinnelige artister innen graffiti og den urbane kunstkulturen

Grafill illustrasjon vil vise frem det som skjer i den illustrerte verdenen. Send oss en mail med DIN oppdatering!

Londonbaserte Artist Zina er ei norsk, internasjonal, kvinnelige artist som har blitt kjent for sine ‘blå-skala’ portretter av kvinner og barn. Hun har fått mye oppmerksomhet det siste året for kunsten sin, og dermed har hun blitt invitert til et stadig økende antall gatekunstfestivaler. Oftest maler hun i London og Storbritannia, men hun har også besmykket vegger på Jamaica og i Oslo. Artist Zina er en del av en liten håndfull kvinnelige artister innen graffiti og den urbane kunstkulturen, som hovedsakelig er mannsdominert.

02_Zina_artist_grafillillustrasjon

Det meste av teknikkene hennes er selvlært, men hun har også plukket opp noen tips og triks fra gutta. Hun har utforsket bruken av spraybokser på egenhånd under såkalte ‘live’ arrangementer og festivaler i England. Artist Zina har kun brukt spraybokser i de tre siste årene, fra da hun flyttet til London etter å ha avsluttet sin bachelorgrad i illustrasjon i Sørvest-England.

Hennes nåværende arbeid dokumenter ofte hennes interesse for den urbane kunstscenen, som igjen har skapt et ønske om å arbeide med spraymaling oftere. Disse utendørs veggmalerier er en kombinert påvirkning av realistiske portretter og ulike etniske kulturer. Hennes studioarbeid kommer fra en interesse i en stigende Pop-surrealistisk bevegelse som viser dristige farger, rustikk steam punk symbolikk og dekorative elementer.

I 2011, viste hun sine kunstneriske ferdigheter og mangfold ved å skreddersy og skulpturere en ‘NewEra Cap’, som er en 3D-versjon av en av hennes tidligere malerier, hvorav hun fikk finaleplass i «New Era Introducing»-konkurransen. Arbeidet turnerte rundt og ble stilt ut i de kulturelle storbyene i Europa, i tillegg til Cape Town og Dubai.

01_Zina_artist_grafillillustrasjon

I 2012 deltok og organiserte hun et månedslangt kunsteventyr på Jamaica. Reisen gikk ut på å male vegger ved et par obligatoriske strender, et bibliotek og et utdanningsenter i Cassava Piece (et senter som ligger midt mellom to av de mest kjente stridende nabolagene i hovedstaden Kingston).  Hun malte også ved flere kjente musikkstudioer på Jamaica, for eksempel ved Black Scorpio sitt gamle musikkstudio. Og helt til slutt fikk prosjektet tillatelse til å male på Tuff Gong International, som er Marleyfamiliens eget produksjonsstudio!

04_Zina_artist_grafillillustrasjon

Tidligere i 2013 bestilte Bar No.53 i Oslo hennes ekspertise, og fløy henne over for en hel uke. Et stort portrett som skulle utsmykke bakgården på utestedet ble laget. I år har hun hovedsakelig fokusert på eget studioarbeid, ved siden av deltidsarbeid i hovedstaden London. Gjennom sommeren 2013 har hun jobbet med å organisere flere kunstprint og laget nye illustrasjoner for en gruppeutstilling i september, nord i London. Hun tar imot private oppdrag i sammenhengende stil, alt fra små blyantegninger og portretter på lerret eller vegger. Artist Zina ønsker allikevel å jobbe med større kunstprosjekter for lokalsamfunn og organisasjoner, for å gjøre en forskjell i samfunnet og for å inspirere ungdom til å være kreative.

Følg med på Instagram @illuzina #zinaartist for ukentlig oppdateringer og inspirasjon.

Legg inn en kommentar