En ny generasjon, nye helter og nye verdener

En av Tsjekkias spesialister på tegneseriegenren, Martin Foret, kommer til Oslo og Tronsmo bokhandel. Grafill Illustrasjon har fått gleden av å spre ordet til alle som har lyst på et foredrag om dagens boom innen tsjekkiske tegneserier og grafiske romaner! Om du har bok, utstilling eller noe annet spennende på gang vil vi gjerne høre om det! Send oss en mail!

Invitasjon til foredrag om dagens boom innen tsjekkiske tegneserier og grafiske romaner:
En ny generasjon, nye helter og nye verdener

Tsjekkiske tegneserier og grafiske romaner har siden år 2000 gjennomgått en fantastisk utvikling. Ulike serier og romaner av svært høy kvalitet, skrevet av mangesidige kunstnere som på kreativt og spennende vis kombinerer tekst og bilder, har de siste årene sett dagens lys. Grafiske romaner har vunnet litteraturpriser som tidligere var forbeholdt klassiske romaner, flere av tegneseriene har blitt så populære, at de er blitt filmatisert. Alt dette har bidratt til at tegneserier og grafiske romaner nå blir anerkjent som en litterær genre, på lik linje med annen litteratur i Tsjekkia.
Også i utlandet begynner man å se mot Tsjekkias nye generasjon tegneseriekunstnere og skapere av grafiske romaner for inspirasjon, nye ideer og ikke minst spennende lesning. Flere av tegneseriene er blitt oversatt til andre språk, deriblant tysk og fransk.

En av Tsjekkias spesialister på tegneseriegenren, Martin Foret, kommer til Oslo og Tronsmo bokhandel for å holde foredraget «A new generation, new heroes, new worlds», hvor han vil vektlegge grafiske romaner. Martin Foret tok sin første doktorgrad i tsjekkisk språk og filosofi, for tiden holder han på med en doktorgrad i Lingvistikk og kommunikasjonsteori ved Universitetet i Olomouc. Martin Foret er også grunnlegger og medlem av tegnerserieforeningen Seqence.cz, han er en aktiv blogger og publisist, og han skriver både omtaler og kritikk av tegneserier. Kristin Kilsti, som oversetter fra tsjekkisk til norsk, vil sette dagens tsjekkiske tegneserier inn i en bredere, historisk kontekst. Et utvalg tsjekkiske tegneserier og grafiske romaner vil være tilgjengelig for publikum.

Kom og hør mer!
Tirsdag 17.9. kl. 17.00, Tronsmo bokhandel.

Hjertelig velkommen!

Arrangementet støttes av Den tsjekkiske ambassaden.

Legg inn en kommentar