En tilfeldighet som førte til et resultat jeg ble veldig fornøyd med!

Grafill Illustrasjon har kjempelyst til å vise frem fine arbeider, gode idéer og alt annet som rører seg i den illustrerte verdenen. For å få til det trenger vi dine beste historier om den rareste illustrasjonen, den tilfeldige flekken som ble til noe mer eller kanskje har du et prosjekt som aldri nådde fram til trykkepressa… Og spretter du boblevann for drømmeoppdraget akkurat nå – vil vi jo gjerne ta del i festen! Send oss en mail!

Illustratør Anette Heiberg åpner ballet og forteller om boka «De gule støvlene» som kommer i september:

Et av de morsomste prosjektene jeg har jobbet med i det siste har vært Bokbussen til GAN Aschehoug. Jeg har illustrert emballasje, logoer og flere bøker, og jeg fikk også bidra med 3 egne bøker der jeg sto for både idé, tekst og illustrasjon! «De gule støvlene» er en av disse bøkene.

Jeg ble tidlig involvert i dette store prosjektet, og det tok mange måneder fra førsteutkastet av tekst og skisser ble levert til jeg begynte å jobbe med de endelige illustrasjonene til denne boka. Jeg fikk stor kreativ frihet og hadde en vag idé om illustrasjonsstilen jeg ville prøve meg på helt fra begynnelsen. Den lange pausen jeg hadde før illustrasjonsarbeidet satte i gang førte til at idéen jeg hadde ble utforsket i andre sammenhenger. Da det endelig var tid for sette i gang arbeidet med denne boka igjen visste jeg med en gang hva som måtte gjøres for at idéen min skulle fungere på best mulig måte – og jeg visste også hvilke utfordringer jeg hadde med denne nye stilretningen i forhold til å oppnå resultatet jeg så for meg.

Hadde ikke denne stilen fått tid til å prøves ut og modnes ved hjelp av andre prosjekter tror jeg resultatet hadde blitt veldig annerledes. En tilfeldighet som førte til et resultat jeg ble veldig fornøyd med!

Da jeg skrev teksten jobbet jeg samtidig med små skisser for å spikre innholdet i hver illustrasjon.

Da jeg skrev teksten jobbet jeg samtidig med små skisser for å spikre innholdet i hver illustrasjon.

Det første bildet jeg lagde for å visualisere tankene mine rundt selve illustrasjonsstilen. Bildet er raskt tegnet opp som et utgangspunkt for meg selv for å utforske det tekniske ved illustrasjonsstilen.

Det første bildet jeg lagde for å visualisere tankene mine rundt selve illustrasjonsstilen. Bildet er raskt tegnet opp som et utgangspunkt for meg selv for å utforske det tekniske ved illustrasjonsstilen.

Komposisjonen i den ferdige illustrasjonen er nesten identisk med komposisjonen fra idébildet mitt. Dette var noe jeg jobbet meg frem til i den første skisseperioden, så utfordringen med de ferdige illustrasjonene gikk først og fremst på teknikk.

Komposisjonen i den ferdige illustrasjonen er nesten identisk med komposisjonen fra idébildet mitt. Dette var noe jeg jobbet meg frem til i den første skisseperioden, så utfordringen med de ferdige illustrasjonene gikk først og fremst på teknikk.

Legg inn en kommentar