Fia Mia – endelig i samlingRundt årtusenskiftet var Fia Mia dronningen av Grünerløkka og norske tegneseriers kvinnelige stilikon. Fra 1997 til 2002 kom det fire egne hefter med henne i tillegg til at hun gjorde gjesteopptredener blant annet i Forresten, Fidus, Tegn og Gateavisa. Her er endelig den store samleboka med de beste seriene om norske seriers fremste kultheltinne.Med sine rastafletter, karakteristiske klesdrakt og utadvendte væremåte er Fia Mia en jente det er umulig å ikke legge merke til. Men like viktig i Fia Mias verden er kanskje Knut Q, den litt stille og politisk korrekte Blindernstudenten som alltid stiller opp for henne. Historiene dokumenterer tiden og stemningen på Grünerløkka og i Oslo rundt årtusenskiftet. Musikk, puber, utesteder og samtaletemaer er slik vi husker det.

Spesielt for denne boka er en nytegnet historie som på utmerket vis fungerer som en avslutning fordi den antyder hva som skjedde videre med Fia Mia og Knut Q, samtidig som den forteller om hvorledes de to innledet vennskapet sitt.

Rune Borvik (f. 1966) skapte Fia Mia i 1993. Han var en av grunnleggerne av Jippi forlag i 1997, og heftene om Fia Mia ble raskt en viktig del av forlagets grunnstamme. Siden har han blitt arkeolog og tegner skinnkledde vikinger og gamle leirplasser like stilrent som skinnjakkerockere og brune østkantpuber.

Fia Mia er det naturlege midtpunktet i sitt eige univers. Ho tek plassen sin og ventar at resten av verda skal underordna seg. Hadde ho gjort dette på utspekulert vis, hadde eg nok ikkje tålt trynet på ho. Men det heile er så på innfallsmetoden, og spring ut av ei pur naivistisk helvetes livsglede og utforskartrong, at det berre er å henge med i svingane.

Eivor Vindenes i forordet.

For mer informasjon:

www.jippicomics.com

Legg inn en kommentar