Frans Widerberg i Galleri Trafo


FRANS WIDERBERG
MØTE

Åpning av nye utstillinger lørdag 24. april

Det er med stor glede Galleri Trafo ønsker velkommen til en omfattende utstilling med Frans Widerberg. Utstillingen vil romme et 20 talls malerier, samt ca 40 håndkolorerte raderinger og silketrykk. Arbeidene er fra 1990 og frem til i dag. Utstillingen finner sted i både Kunsthallen og Galleriet i henholdsvis 1. og 2. etasje.

Etter debuten som maler i 1963, har Widerberg markert seg som et av de fremste navnene innenfor norsk etterkrigskunst. I tillegg til akryl- og oljemaleri, har han gjennom årene arbeidet med et vidt spekter av medier og teknikker som akvarell, grafikk, glassmaleri og skulptur. Som maler har han særlig gjort seg bemerket gjennom å holde seg strengt til primærfargene rødt, gult og blått uten å blande dem med hvitt eller svart.

Hovedmotiver i Widerbergs kunstnerskap er først og fremst langstrakte menneskeskikkelser, men også dyreskikkelser som hester og mytiske fabelvesener. Disse befinner seg i ulike former for landskap ofte utenfor tid og rom: kosmiske drømmelandskaper eller naturskildringer med utgangspunkt i vår synlige verden.

Arbeidene omhandler store eksistensielle spørsmål som møte mellom mennesker, ensomhet, frihet, kjærlighet og død. Lyset spiller en avgjørende rolle i Widerbergs særegne uttrykk. Ofte svever figurene vektløst innhyllet mystisk lys som like gjerne kan komme innenfra som utenfra.

Frans Widerberg bor og arbeider i Oslo og er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Statens Kunstakademi og Bergens Kunsthåndverkskole. Han har stilt ut ved blant annet Venezia-biennalen, Kunstnerforbundet, Astrup Fearnley Museet og National Gallery of Modern Art i Edinburgh. Arbeidene hans er innkjøpt av steder som Nasjonalgalleriet, British Museum, Göteborgs Konsthall og Astrup Fearnley Museet.

Med vennlig hilsen
Galleri Trafo

www.galleritrafo.no

Legg inn en kommentar