Grilldagen 2016: Trond Nordahl

– Uten å kunne noe om datamaskiner, venstrehendt og med syn på bare det ene øyet er det meste lagt tilrette for en katastrofe.

Men tvert imot. Trond Nordahl ble diplom-uteksaminert, som det da het, fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (SHKS) i Oslo, i 1982. Og har siden det over 30 års fartstid som kreatør. Han har både jobbet som AD, grafisk designer og illustratør for de fleste store reklame- og designbyråene i landet, med kunder som Posten Norge, Telenor, Seadrill, Tine, Stabburet, Miljø-, Utenriks- og Utdanningsdepartementet, Peace Reseach Institute  Oslo (PRIO), Council of religious instiutions of The Holy Land i Jerusalem, m.fl.

Utsmykninger har også blitt en del av hans repertoar, blant annet på Gardermoen, signalbygget til Telenor i Kristiansand og senest (2015) på Fornebu S. Ett av hans frie arbeider har også representert Norge i Louvre, Paris.
Han har flere ganger blitt anerkjent for sitt arbeid, og har vunnet en rekke priser i inn og utland, som feks. Gull i National Geographic «Society of Newspaper Design», kategori: Best Magazin Illustration, i USA.

I 2010 startet han arbeidskollektivet Medicineheads som nå består av 8 personer og holder til ved Carl Berners plass i Oslo.

På Grilldagen 12.mars vil Trond snakke om illustrasjon som en uttrykksform som på ingen måte trenger å begrense seg til papiret.

Meld deg på HER!

Skjermbilde 2016-03-03 14.43.58

FRODIG ALLSIDIGHET
Trond inspireres av å arbeide på tvers av det som oppfattes som tradisjonell illustrasjon.
Dette gjelder ikke minst i valg av materialer, verktøy og formater. Konseptutvikling sammen med arkitektkontor faller ham like naturlig som design- og reklamebyråer. For ham er det i utgangspunktet uvesentlig hvilken teknikk som kommer ut av samarbeidet. Det kan være i glass og stål, på store uteplasser i granitt, på flasker, frimerker, eller som en logo. Resultatene preges ofte av hans reiser og kontakt med andre kulturer.

Besøk Medicineheads for å se flere av Tronds arbeider.

Legg inn en kommentar