Hakekors-kunst provoserer i Polen

En kunstplakat med bilde av Mikke Mus, en naken dame og et hakekors har skapt sterke reaksjoner i Polen. Plakaten er blitt offer for hærverk to ganger. Bildet på plakaten heter NaziSexyMouse og er laget av den italienske artisten Max Papeschi. Det er en del av serien Politically-Incorrect, og i følge kunstneren selv er den ment som en kommentar til USA og den amerikanske livsstilen, melder nyhetsbyrået AP.
Kunstplakaten henger utenfor et galleri i byen Poznan, bare noen meter fra en synagoge, og er ment som reklame for en utstilling som åpner til høsten.
– Denne kunstprovokasjonen er en form for vold mot mange menneskers følsomhet, sier Norbert Napieraj, som sitter i bystyret i Poznan, til AP.
Nazistene invaderte Polen i 1939, og millioner av mennesker døde i krigshandlinger, i ghettoer og konsentrasjonsleirer. Landet hadde Europas største jødiske samfunn, et samfunn som ble nesten fullstendig utryddet i løpet av krigen. Tilsammen ble over seks millioner polakker drept av nazistene, omtrent like mange jøder og kristne.
Aftenposten: LES MER

One thought on “Hakekors-kunst provoserer i Polen

Legg inn en kommentar