ILLUSTRATØRENES MEDLEMSUTSTILLING (IMU) 2008

Illustrasjoner fra gulv til tak i galleriet på Doga i desember.

Grafill Illustrasjon vil vise frem medlemmenes illustrasjoner i alle sine stiler og sjargonger. 11. desember gjentar Grafill illustratørere fjordårets suksess med en ny være medlems utstilling på Doga I Hausmanns gate, Oslo. Utstillgen viser både publiserte og upubliserte illustrasjoner, illustrasjoner som illustratørene selv er stolte over og føler at det representeter dem selv. Illustratører fra hele Norge stiller skal stille ut.

”Vi håper at det blir en spennednde utstilling som kan vise frem hva norske illustratører står for. Også de som bor I deler av Norge hvor det kanskje ikke er mulighet for et like stort publikum,” sier Randi Hobøl, som er leder for en meget aktiv illustrasjonsgruppe I den landsdekkende organsisasjonen for illustratører og grafiske designere, Grafill.
IMU er en salgsutstilling hvor illustrasjoner fra forskjellige bruksområder, fra barnebøker til avistegning og animasjon.

”Det er viktig at publikum kan se hvor stort mangfoldetet i norsk illustrasjon er i dag. Mange tar utdannelse ute og kommer tilbake med nye referanser og stilarter som er nytt for den norske illustrasjons miljøet. Dette skaper nye vinkler og spennende utviklingsmuligheter.,” sier Sissel Grytå, også medlem i faggruppa Grafill Illustrasjon.

Det er viktig å vise bredden og bruken av illustrasjon er enorm og de fleste har et forhold til tegninger og illustrasjoner som vi ser rundt oss hele tiden. For andre gang fikk Norge en verdensmester innen illustrasjon med Øyvind Torsethers bok”…” I Bologna. Tidligere har Stian Hole fått denne anerkjennelsen. Prisen henger høyt innen fagmiljøet.

Målet med IMU er å vise frem illustrasjon – for de fleste liker å se illustrasjon, det engasjerer – provoserer, gjør oss triste – og setter ambassader rundt om i verden i brann…

”Illustrasjon er ikke alltid det man ser på utstillinger, men det er spennedne å se hvordan de forskjelllige jobber. Dette ser man best når man ser orginalen,” sier Randi.

Offisiell åpning av utstillingen er torsdag 11. desember 2008 kl. 19.00.
Salgsutstillingen vil vare til 31. desember på DogA, Hausmannsgate…, Oslo.

www.doga.no

Legg inn en kommentar