IMU 2008: Illustrasjonssjef fra Enebakk


Når Illustratørenes medlemsutstilling (IMU) 2008 åpner i DogA i Oslo torsdag, er det med Randi Hobøl i spissen.
ENEBAKK/OSLO (Østlands Blad): For Hobøl, som kommer fra Enebakk, er leder for Grafill Illustrasjon som står bak den store utstillingen. 60 utstillere skal vise frem to arbeider hver, og Hobøl er representert.
–Grafill Illustrasjon er en organisasjon for illustratører, designere, tegneserieskapere osv., og vi lager en medlemsutstilling. Der vil småbilder bli stilt ut, og det er nok mange som vil kjenne igjen motiver fra bøker, smiler Hobøl.
–Vanligvis står jo illustrasjoner sammen med tekst, men vi ønsker å vise frem bildet i seg selv – uten tekst, fortsetter hun. Hobøl, som til daglig er studieleder for illustrasjon ved Norges Kreative Fagskole, kan fortelle at den kommende medlemsutstillingen er den andre til IMU.
–Vi startet i fjor, og gjentar det i år. Det er mange illustrasjonsutstillinger, men ikke mange med egen plass til selve bildene. Vi vil gjerne fokusere på at illustratører lager bilder – de er storytellere. Så jeg er veldig fornøyd med å ha fått i gang dette, forteller lederen. I fjor var mottagelsen god, og Hobøl tror på nok en suksessutstilling i år. Men hun innrømmer at det er utfordrende å sette sammen arbeider fra 60 kunstnere.
–Det er veldig mange uttrykk som skal stå sammen på veggene. Så det er en stor utfordring, men jeg har et styre som har gjort en kjempejobb, smiler Hobøl.

Ny bok med Smottetass. Blant Hobøls to arbeider som vises frem, er ikke «kjendisen» Smottetass. Etter å ha vært Smottetass’ visuelle skaper i barneboken «Smottetass og fjellheksen Isiz», har eventyrfiguren blant annet tatt turen innom Det Norske Teatrets vegger. Og nå planlegger Hobøl å gi ut en ny bok om fantasifiguren.
–Smottetass lever videre han. Det har gått noen år, og han lever i fjellene. Jeg har akkurat laget et bokprosjekt som jeg håper å gi ut neste år. De samme figurene er med som tidligere, men i litt annen setting, røper Hobøl.

På egne bein. I den planlagte boken står småhistorier sentralt, og kampen står ennå mellom det gode og det onde. Og illustratøren står rimelig alene bak denne boken i motsetning til den forrige Smottetass-boka som Nora Skaug og Ketil Furberg Henriksen skrev.
–Grunnen til at jeg har tatt fatt på boken litt alene, er at de andre har vært så opptatt, forteller hun.

Les artikkelen her

Legg inn en kommentar