"Leik"

Unggutten Leik får tilværelsen sin totalt forandret når han rømmer med et sirkus. Sammen med manesjens fascinerende skikkelser opplever han sitt livs eventyr, med krig, kjærlighet og magi. Med Leik debuterer omsider Trond Ivar Hansen (Nemolom) (f 1968) med sitt eget tegneseriehefte.

 
Leik er en hyllest til klassisk fortellerkunst hvor leseren dras inn i både de store hendelsene og de små tilfeldighetene som styrer livet. Også visuelt henter serien inspirasjon fra de klassiske historiefortellerne, samtidig som den plasserer seg selvsikkert i en moderne europeisk tradisjon. Men først og fremst innehar imidlertid tegnestilen en personlig egenart som gjør serien til en unik utgivelse, ikke bare i Norge, men også internasjonalt.

Trond Ivar Hansen er utdannet ved Kunst­høgskolen i Bergen og har vært aktiv som serieskaper i antologien Forresten helt fra første nummer tilbake i 1996. Hans særegne stil og intuitive tilnærmingsmåte til serieskapingen har gjort at seriene hans opp gjennom årenen har fått minst tre, muligens fire tilhengere. Trond Ivar Hansen er en erfaren illustratør, og har i tillegg i en årrekke jobbet som spillutvikler i Funcom på spill som Age of Conan og Anarchy Online. Dette er erfaringer han også drar med seg inn i Leik.

Trond Ivar Hansen: www.nemolom.com

Legg inn en kommentar