Lesemaraton og tegnestund i Tegnerforbundet galleri med norske bokillustratører lørdagene 8. august, 15. august og 22. august


I forbindelse med sommerens utstilling NORDISKE STREKER i Tegnerforbundet galleri, ønsker Tegnerforbundet i samarbeid med Grafill Illustrasjon velkommen til lesemaraton de tre første lørdagene i august. Arrangementene vil variere i innhold fra gang til gang, men hensikten er å inspirere barn (og voksne?) til økt tegne- og leselyst.

NORDISKE STREKER er en vandreutstilling i regi av IBBY Danmark som viser utvalgte illustrasjoner fra barnebøker produsert i alle de Nordiske landene. Vi har fått med oss noen av de norske illustratørene som er representert på utstillingen til å stille opp i forbindelse med lesemaraton.

Programmet er som følger:

Lørdag 8. august kl. 13.00:
REIDAR KJELSEN
fremfører sitt Leselystshow – med fokus på slemme damer

Kjelsen har en egen leselystforestilling som han tidligere har opptrådt med på skoler og biblioteker. I likhet med bøkene hans er forestillingen spesielt rettet mot gutter som tror at bøker ikke er tøft. Men det er også fare for at jenter kan få latterkrampe. I tillegg til å presentere barnebøkene sine, som er blant de dristigste i verden, og å vise frem skisser og originalillustrasjoner, vil han på en munter og enkel måte fortelle om hvordan det er å være forfatter og illustratør.
www.svinepelsen.no/forestillinger

Varighet ca. en time.
Passer for barn i alderen syv år og oppover.
Gratis adgang.

SE BILDER FRA 8. AUGUST

Lørdag 15. august kl.13.00:
ANNE BRITT MEESE
leser fra sin bok Vikingkonger

Anne Britt Meese vil lese fra boken ”Vikingkonger”, som av forlaget beskrives som en faktabok, en billedbok og en aktivitetsbok. Boken handler om fem av de mest spennende vikingkongene: Harald Hårfagre, Olav Tryggvason, Olav den hellige, Harald Hardråde og Sigurd Jorsalfare. Historiene er morsomme, dramatiske, skumle og sprø. I tillegg blir det masse tips til oppgaver og aktiviteter som vikingbarn drev med for tusen år siden. Meese vil også fortelle om hvordan hun har arbeidet som illustratør for boken.
www.meese.no

Varighet ca. 45 min.
Passer for barn i alderen 6-12 år.
Gratis adgang.

Lørdag 22. august kl. 13.00:
JUSTYNA NYKA OG LARS AURTANDE

Justyna leser fra sin bok Stripekalven
Justyna Nyka leser fra boken ”Ein vakker dag”, og forteller om hvilke teknikker hun bruker som illustratør. Etterpå blir det tegnestund hvor barna, med assistanse fra illustratøren, lager sine egne ”illustrasjoner” til boken.
www.justynanyka.com

Lars leser fra sin bok Tor og traktoren
Lars Aurtande vil holde et foredrag om hvordan den halvgode tegneren ble en god illustratør, og om hvordan han arbeider. Han vil også vise fram deler av sitt enorme ”herbarie” av rare ting og duppeditter som blir brukt som inspirasjon til illustrasjonene. Det vil også bli høytopplesing av boken ”Modellbyggeren”, som i 2007 ble nominert til Kirke- og kulturdepartementets bildebokpris.
www.aurtande.no

Varighet ca. 1,5 time.
Passer for barn i alderen tre år og oppover.
Gratis adgang.

Les mer på www.tegnerforbundet.no

One thought on “Lesemaraton og tegnestund i Tegnerforbundet galleri med norske bokillustratører lørdagene 8. august, 15. august og 22. august

Legg inn en kommentar