Nice Up The Walls (del 1) – Et internasjonalt Street Art prosjekt på Jamaica


Arrangører: Louis Masai Michel & Linda Zina Aslaksen ( Januar og Februar 2012)

Så vidt vi vet har ingen internasjonale artister besøkt Jamaica siden den siste store orkanen traff øygruppene i det Karibiske hav i 2008, for å gi samfunnet et lite fargerikt pusterom med Street Art som et estetisk virkemiddel i deres samfunn. Dette er akkurat hva som ønskes å oppnå med Nice Up The Walls.

Dette prosjektet er et samarbeid mellom den norske artisten Linda Zina Aslaksen og den engelske artisten Louis Masai Michel. I et studio i London, England, jobber artistene med egne prosjekter og er etablert innenfor moderne Street Art kultur og urbant galleri miljø i den engelske hovedstaden.

(Relentless Freeze Festival i Battersea Park, vest London- Oct 2011)

Linda Zina & Louis Masai skal bidra i samfunnet på Jamaica ved å male store moderne Street Art veggmalerier av både dyr og lokale øyboere på lokale vegger der.

Deres prosjekt går ut på å lage en ny type postkort, bare i stort format, som skal males på utvalgte lovlige vegger, hos bedrifter, på skoler, forlatte bygninger på Jamaica.

Dette er for å prøve å skape en positiv utvikling med fokus på kunst i et fattig samfunn.

Ett 3-stegs prosjekt:

1. Reiser over og maler på vegger (ved hjelp av egne midler, sponsorer, medhjelpere)

2. Ta med andre artister for å videreutvikle prosjektet for å nå steg 3

3. Bygge opp en struktur for ungdom, som hjelper dem å bruke kunst og kultur for skape jobber og kreative muligheter:

Etter oppholdet på Jamaica, skal prosjektet utstilles med bilder, dokumentasjon og kunst fra reisen. Artistene finansierer med egne midler, men i tillegg ber om sponsing som vil helpe mot utstilling og videre utvikling av prosjektet.

Sponsorer og andre som bidrar får blandt annet kunstverk og credit ved å male navn eller annet varemerke på de lovlige veggene. Disse bildene vil bli distribuert via promotering av dokumentasjonsfilmen, bildene og videre utvikling av steg 2 og 3.

Nice Up the Walls, kommer til å få stor international omtale, siden Street Art ikke har funnet veien til Jamaica enda. Street Art kultur og musikkbransjen, både i London og på Jamaica, har allerede vist stor interesse for dette unike prosjektet.

Bidra til å helpe unge og samfunnet i Jamaica, enten via Crowdfunder eller e-mail for mer informasjon; linda_aslaksen@ymail.com.

Videre oppfølging av prosjektet finner du på facebook; Nice Up The Walls

Linker og info:

Blogg (img, video)

http://adnilart.blogspot.com/2011/11/nice-up-walls-jamaica-street-art.html

Crowdfunder (info & video)>

http://www.crowdfunder.co.uk/investment/nice-up-the-walls-streetart-jamaica-2012-547

NUW, Nice Up The Walls facebook:

https://www.facebook.com/NiceUpTheWalls

Linda Zina Aslaksen E-mail: linda_aslaksen@ymail.com

Louis Masai Michel Email: louis.lou.i@hotmail.com

Website


Legg inn en kommentar