Ny seriebok fra Max Estes: "Den krokete kanalen"

Norsk-amerikanske Max Estes overrasket mange serielesere med Den krokete kniv for et år siden. Albumet var en forfriskende lek med krimsjangerens virkemidler. Nå er oppfølgeren her.

I Den krokete kanalen videreføres tematikk og stemninger fra Den krokete kniv. Personer og miljø er imidlertid byttet ut. Denne gang finner historien sted i Amsterdam hvor flere kriminelle er på jakt etter det samme; en mystisk skatt hvis innhold forblir ukjent.
Farger og stemings­kildringene av Amsterdams krokete gater og kanaler danner et perfekt bakteppe til denne finurlige historien om grådighet og død. Sluttresultatet er blitt en utgivelse av internasjonalt format med en gjennomført helhet i både manus og tegning.
Max Estes flyttet til Oslo i 2009 og arbeider nå som illustratør i tillegg til å utvikle nye serieprosjekter. I fjor kom også hans færste barnebok, Søppel, på Cappelen Damm. Før han flyttet til Norge hadde Max Estes gitt ut to albumutgivelser for velrenommerte Top Shelf Productions, og var dermed allerede godt plassert blant den nye generasjonen amerikanske serieskapere. Både Hello, Again (2005) og Coffee and Donuts (2006) kombinerer stilfull estetikk med et ønske om å fortelle historier. I de to bøkene som er laget for Jippi forlag har han utviklet seg videre som historieforteller, og dessuten begynt å benytte farger. Fargene benyttes til å rendyrke form og den visuelle helheten, samtidig som de brukes som stemningsskapende element.
For mer informasjon:
mail: mail@jippicomics.com
Tlf.: 46879851
Max Estes:
mail: max@maxestes.com

Legg inn en kommentar