Plagiatanklager utløste Twitter-storm


Den britiske papir- og kortforhandleren Paperchase avviste en designer som mente seg plagiert. Etter at saken tok av på Twitter måtte de ut i offentligheten og benektet plagiatet.

Hidden Eloise-designet ser du på venstre side, det plagiatanklagede designet til høyre.
En designer og kunstner som titulerer seg selv Hidden Eloise hevder at designet på noen av notatbøkene, veskene og permene som kjeden Paperchase selger over hele Storbritannia minner om rent avskrift av hennes design.

Etter å ha skrevet om det på bloggen sin, ble saken plukket opp av Neil Gaiman, fantasyforfatteren og tegneserieskaperen bak blant annet «Sandman» og «Coraline». Gaiman har nesten halvannen million som følger ham på Twitter, og dermed ble saken viral på et øyeblikk.

Paperchase har nå gått ut og bedt om unnskyldning til sine kunder. Ikke på grunn av plagiat, men på grunn av beskyldningene om plagiat, noe de mente kunne gjøre kundene oppbrakte og sinte. Kjedebutikken forsikrer også at de kun bruker velrennomerte byråer og designere, og at de fremdeles, etter ytterligere undersøkelser, mener at plagiatbeskyldningene er grunnløse.

Paperchase nektet å oppgi navnet på byrået som er involvert, men sier at det er et velkjent designbyrå fra sentrale London.
Til The Daily Telegraph sier Paperchase at de har mottat «hundrevis av klager. Mange av dem svært aggressive», og de mener dette er et godt eksempel på at Twitter er «mektig og potensielt farlig»
– Det er sikkert en nyttig tjeneste, men den kan bli farlig når usannheter blir spredt, sier administrerende direktør Timothy Melgund, til avisen.

Hidden Eloise: LES MER OM SAKEN FRA ILLUSTRATØREREN

KREATIVT FORUM

Legg inn en kommentar