Politisk aktiv kunstner fra Kina stiller ut i Drøbak

Åpning lørdag 21. august 2010 kl. 14.00 i AvisTegnernes Hus
Den kinesiske kunstner og grafikkprofessor Zhang Ling besøker Drøbak og åpner utstilling i AvisTegnernes Hus lørdag 12. august kl. 14.
Hennes arbeider er kjøpt inn av det kinesiske Nasjonalgalleriet, Kinas sentrale kunstforening samt av en lang rekke kinesiske museer, akademier og kunstforeninger. Utstillingen er kommet i stand som en gjenvisitt etter at maleren, grafikeren og tegneren Jan Baker fra Ski samt leder av Avistegnernes Hus Erik de la Forest besøkte Beijing og Xian i 2007. Jan Baker holdt forelesninger for studentene og var også tilbake i 2009 som utstiller under olympiaden. .
Zhang Ling er en mangesidig dame med mange jern i ilden. Hun er til daglig ansatt som visepresident med administrativt ansvar for grafisk avdeling ved Xians Academy of Fine Arts. Akademiet er et av de mest prestisjetunge kunstuniversiteter i Kina. Som professor underviser hun studenter på bachelor- og mastergradnivå. Zhang Ling er for øvrig politisk engasjert og er nå bystyremedlem i Xian – en by med over 6 millioner innbyggere. Hun er opptatt av samfunnsforhold og enkelt individets levevilkår som f eks vist i arbeidene ”Crisis of Vision” og ”Loneliness”, som begge vises i Drøbak.
– En kunstner må være modig, sannhetssøkende og gjengi sin opplevelse av virkeligheten på en ærlig måte, sier hun og mener at hun som kunstner har en ekstra mulighet til å sette lys på saker som bør få politisk oppmerksomhet.
Som kunstforsker er hun opptatt av å undersøke og eksperimentere med materialbruk i grafisk kunstarbeid. ”Man and Bird”- serien, som vises i utstillingen, er et eksempel på teknisk utforskning. Zhang Lings grafikk har vært vist på mange internasjonale utstillinger og hun har mottatt en rekke priser.

Utstillingen arrangeres av AvisTegnernes Hus og Kinesisk kulturfestival, og er åpen hver dag fra kl. 12.00 til 16.00. Stengt mandager.

Legg inn en kommentar