Pressemelding NYSKAPENDE TILTAK FRA FORENINGEN !LES

Foreningen !les lanserer tirsdag 26. oktober en animasjonsfilm og en boktips-app med superheltbibliotekaren Kyrre i hovedrollen. Stedet er Wergeland på Litteraturhuset i Oslo. Klokkeslettet er 14.00.

– I anledning Leseåret 2010 ønsker vi å nå folk flest med vårt lesebudskap. Animasjonsfilm på nett og kino, samt landets første boktips-app for iPhone, er spenstige og nyskapende tiltak innen lesepromotering i Norge. Dette har aldri vært gjort før. For oss er det viktig å synliggjøre den fantastiske jobben bibliotekarene gjør som litteratur- og kunnskapsformidlere, sier daglig leder i Foreningen !les, Ketil Kolstad.

Filmskaperne Julian Vargas og Andreas Øyevåg (nominert til Gullruten 2010) har fått kunstnerisk frihet fra Foreningen !les til å lage animasjonsfilmen «Les». Fra og med samme uke som filmen lanseres vil en kortversjon vises på kinoer over hele landet inntil 250 000 kinogjengere har sett den. Filmen er finansiert av midler fra Leseåret 2010 og støttet av Nasjonalbiblioteket, Norsk Forfattersentrum og Arbeidslivets leseløft.

Samtidig med filmen lanserer Foreningen !les også en iPhone-applikasjon der filmens hovedperson, Kyrre, kommer med daglige boktips. Appen Boktips kan nå lastes ned gratis fra App Store. Det er programmerer Espen Tokerud i samarbeid med Foreningen !les som har utviklet appen. Publiseringsløsningen er laget av Kjetil Langerud.

– Filmen og appen er viktige virkemidler for å skape engasjement for lesing blant nye målgrupper. Tiltakene vil garantert bidra til økt oppmerksomhet rundt lesing blant målgrupper som av ulike årsaker leser lite. De vil også synliggjøre bibliotekene og bibliotekarenes viktige rolle som litteraturformidlere, sier Kolstad.

– Ved hjelp av appen får man daglig tips til bøker for barn, unge og voksne som er verdt å sjekke ut.

Til lanseringen kommer også kulturminister Anniken Huitfeldt, nestleder i LO, Tor Arne Solbakken, forfatterne Jon Øystein Flink og Selma Lønning Aarø, og leseagent Roy Martin Kristiansen fra Deichmanske bibliotek.

www.foreningenles.no

Legg inn en kommentar