Sanselåven Kulturhovedstaden Vestfossen åpner i sommer

Sanseutstillingen, som kommer fra Kunsthallen Brandts i Danmark heter Langt ute i Skogen. Bak utstillingen står scenografen Helle Damgaard og lysdesigneren Antonio Rodriques. De har skapt et univers av iscenesatt natur, drømme og illusjoner. Her er forvokste kaniner, vinkene katter, springvann og et øye på hver gren.

Helle Damgaard, f. 1976 er utdannet scenograf fra Statens Teaterskole. Hun arbeider med scenografi og kostymer til blant annet Det Kongelige Teater, Århus og Ålborg teater, Mungo Park. Arbeider også i Norge og Sverige.

Antonio Rodriques, f. 1976 er udannet lysdesigner fra Statens Teaterskole og holder på med dans, performance og teater til blant annet Det Kongelige Teater, Betty Nansen, Teater Republique. Arbeider også utenfor Danmark.

Åpning av årets sanseutstilling
Langt ute i Skogen åpner 3 juli kl 14. 
Utstillingen er videre åpen for publikum fra 
4. juli – 6.oktober 2010. Sanseutstillnger for barn har ingen lang tradisjon i Norge. Det er nytt og fantasisk at barn kan gå på kunstutstilling der de kan oppleve kunsten med hele seg – alle sansene. Utstillingen vil i tillegg til Vestfossen, bli vist i Stavanger des. 2010 og jan. / feb. 2011.

Kunsthallen Brandts, Odense i Danmark.
Den første sanseutstilling åpnet i 1988, og Langt ute i Skogen er nummer 22 i rekken av de spesielt tilrettelagte kunstutstillinger for barn. Hvert år bliver sanseutstillingen besøkt av omkring 10.000 barn fra hele Danmark.

Flere oplysninger
Kontakt Jøran Tone Gjerde, jorangj@online.no , tlf 920 23 304
eller Rita Skjønberg Hansen, ritahansenkolberg@gmail.com , tlf 959 38 011.

Utstillingen er støttet av Øvre Eiker kommune, Buskerud fylkeskommune og Innovasjon Norge.


Legg inn en kommentar