STUMFILMKONSERT på Øya festivalen

 STUMFILMKONSERT: ÆTHENOR (NO/UK/US) lydsetter filmer av MAYA DEREN
Æthenor vs. Maya Deren på Eldorado Kino tirsdag 10. august, kl 18.30
Det er med stor glede vi i år kan invitere til stumfilmkonsert med Æthenor. Bandet, som blant annet består av medlemmer fra Ulver og Sunn O))), har valgt fire kortfilmer av avantgardefilmskaperen Maya Deren (1917-1961). Med andre ord får man en fin miks av avantgarde metal av nyere årgang og med god gammel avantgarde film.
Filmene som er valgt er Meshes of the Afternoon, Ritual in Transfigured Time, Meditation on Violence og The Witches Cradle.
Deren var en av etterkrigstidens mest markate pioneerer, og var sterk influert av surrealisme og modernistiske strømninger. Filmene vaker i en slags mellomtilstand mellom virkelighet og drøm og får en rituell karakter der rytmiske bevegelser gjentas og varieres. Hun er sett på som nyskapende innfor sitt felt hvor filmene ofte hadde en transenderende effekt.
Som filmteoretiker var Deren også kjent som en utrettelig kritiker av Hollywoods kommersialisme og estetikk, og en forkjemper for eksperimentell filmkunst. Hun sa om sine egne filmer, at “mine filmer koster det Hollywood bruker på leppestift.”
Æthenor lager musikk i grenseland mellom metal, jazz, ambiet og elektronika, og vi gleder oss som unger til denne svært så eksklusive konsertbegivenheten. Og en ting til: dette skjer bare en gang!
Billetter koster kr 100,- for alle med Øyabillett, kr 200,- for andre, og kan kjøpes på www.oslokino.no eller i billettluka i alle av Oslo Kinos lokaler. Rabatterte billetter må kjøpes i billettluka da du må fremvis festivalbillett.
Visningen er et samarbeid med Kortfilmfestivalen i Grimstad.
Øyafestivalen: LES MER

Legg inn en kommentar