Tegnerforbundet – Jan-Kåre Øien – Anja Bjorli Dahle – Eli Hovdenak

Tegnerforbundet galleri
14. oktober – 7. november

Tre kunstnere viser originalene fra sin siste bildebok eller illustrerte bok:

Bukke, nikke, neie – Margrethe Munthes sanger
I år er det 150 år siden Margrethe Munthe ble født og i den anledning utgir Cappelen Damm et utvalg av sangene hennes i en ny, flott utgave. Boken inneholder alle sangene fra “Kom skal vi synge” og seks andre sanger i tillegg. Bl.a. Hurra for deg, På låven sitter nissen og Kjære, kom og dans med meg. Boken er gjennomillustrert av Eli Hovdenak og hennes vakre, humoristiske illustrasjoner gjør dette til en fantastisk gavebok. Etterord av Knut Nærum.
 Eli Hovdenak sine bilder vil være til salgs.
Eli Hovdenak er utdannet ved Statens Håndverk og kunstindustriskole, maleravdeling og Statens Kunstakademi, maleri. Hovdenak har en lang rekke separat- og gruppeutstillinger bak seg, har utført flere utsmykkingsoppdrag og er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd samt diverse norske og svenske kommuner

Gjøken i klokka

Gjøken i klokka, utgitt på Cappelen Damm, er den tredje bildeboka om Harepus og Piggsvin. De to vennene bor like ved hverandre i utkanten av byen, et sted. Det er vinter, det er kaldt og det snør. Harepus kommer i skade for å felle ei tørr bjørk, som er bolig for den overvintrende fru Gjøk! Harepus må gi husly til den frosne Gjøken, en gjest som etter hvert blir en prøvelse. Jan-Kåre Øien arbeider med grafikk, maleri og tegning. Aller best liker han å illustrere bildebøker for barn. Han har illustrert ca. 30 bildebøker, og 100 andre skjønnlitterære bøker for barn og voksne.
Han har mottatt Kirke- og undervisningsdepartementets pris for beste bildedbok for barn, Jeg skal få en katt, i 1986. Samt IBBY certificate of Honour for illustrasjon i 1986.
Han er bl.a. innkjøpt av Nasjonalgalleriet og Norsk kulturråd.

Skog, eller noko som har med skog å gjere

Fiona elskar alt som har med skog å gjere! Som til dømes borkbiller, papirfabrikkar, greiner og lauv! Alle rundt Fiona vonar at ho skal komme 
på betre tankar, at ho skal tenkje på vanlege ting, men Fiona held på sitt: Ho elskar skog og alt som har med skog å gjere! «Skog, eller noko som har med
skog å gjere» tematiserer på oppfinnsamt vis det å gå eigne vegar, same kva andre seier.
Anja Bjorli Dahle (1981) jobber mest med egne prosjekter, men har også illustrert boken «Skog, eller noko som har med skog å gjere» av forfatter Eva Jensen. 
Boken ble utgitt av Samlaget i 2009, og ble samme år nominert til Kulturdepartementets priser for barne og ungdomslitteratur i kategorien Illustrasjon.

Legg inn en kommentar