Tegnerforbundet – KANONUTSTILLING og KODOK’S RUNTegnerforbundet galleri 3. november – 27. november 2011

Lars Fiske og Steffen Kverneland
”KANONUTSTILLING”

Buffalo Bill! Sex! Jazz! Migrene! Kunst! Hummer! Bacon! Briller! Røyking! Krøller! Sorg! Narkotika! Sort kvadrat! Ozzy! Dada! Kafka! Satanisme! Krigen! Dødsangst! Pupper! Hunder! Automobiler! Boksing! Hytter! Vold! Mord!

Lars Fiske og Steffen Kverneland stiller ut originaler fra sin kritikerroste og prisbelønte tegneserie Kanon med fokus på den nylig utgitte Kanon#4. Se Edvard Munch, Kurt Schwitters, George Grosz, Charles Mingus, Ozzy Osbourne, Kasimir Malevitsj, Keith Richards, Hans Jæger og seriekunstnerne selv. Dette er en salgsutstilling.

Lars Fiske (f. 1966) er utdannet ved Konstfack i Stockholm og Otis/Parson i Los Angeles. Han har arbeidet som illustratør for bl.a. Aftenposten, A-magasinet, Dagens Næringsliv, Adresseavisen, Bergens Tidende, Prosa m.fl. Fiske har en rekke utgivelser på No Comprendo Press, deriblandt Kanon 1-4 (med Kverneland) og Matje-utgivelsene.

Steffen Kverneland (f. 1963) jobber som tegner, illustratør og tegneserieskaper, og har frilanset for en mengde aviser, tidsskrifter og forlag. Han har illustrert flere bøker, og har vært fast tegner for Nationen, Dagbladet og Dag og Tid. Kverneland har en bråte med tegneserieutgivelser bak seg, bl.a. Amputerte Klassikere I-IV og Olaf G. (sammen med Fiske), for å nevne noen.

Martin Ernstsen
“KODOK´S RUN – en silketrykket tegneserieinstallasjon”

“Kodok´s Run” var avgangsprosjektet til Ernstsen da han fullførte sin mastergrad ved Konstfack i Stockholm. Utstillingen består av to deler. En del er selve boken, som er en ca. 50 siders silketrykket bok med hardback cover. Innholdet i boken er brettet sammen som et trekkspill, som kan trekkes ut slik at man kan se at hele historien i boken består av én sammenhengende tegning. Den andre delen av utstillingen er innholdet i boken uten omslaget, som da henger fra taket i nylonstrenger. Første side er festet til siste side, slik at historien utgør en loop. Konseptet med historien er også at hovedpersonen befinner seg i en loop som han ikke kommer seg ut av, rett og slett fordi han selv er uvitende om den. Han gjør det samme hver dag, og er fanget i en evig repetisjon á la Sisyfos.

Offset utgaven av boken fra Jippi forlag vil være tilgjengelig for salg.

Martin Ernstsen (f. 1982) har en bachelor grad i illustrasjon fra England, og en master grad i Storytelling fra Konstfack i Stockholm. For tiden er han bosatt i Berlin der han jobber frilans med tegneserier og illustrasjon. Ved siden av å ha gitt ut flere tegneseriealbum på norske Jippi forlag, så har han også gitt ut en rekke selvutgitte seriefanziner, og bidratt i diverse serieantologier både i Norge og utlandet. Arbeidene hans har blitt utstilt bl.a. i Berlin, Oslo, St. Petersburg, og Helsinki. For tiden jobber han på et nytt seriealbum med arbeidstittelen Eremitt.

Velkommen til åpning torsdag 3. november kl. 19!

Kverneland og Fiske viser ”KANONLABORATORIUM” i Grafill 5.-20. november. www.grafill.no

Legg inn en kommentar