Tegnerforbundet: Utstilling med Bo Gaustad, Justyna Nyka og Annette Saugestad Helland


Tegnerforbundet galleri 29. oktober – 22. november:
Bo Gaustad og Justyna Nyka – illustrasjoner
Annette Saugestad Helland – ”Arriving Somewhere New”

Åpning: Torsdag, 29 October 2009 at 19:00
Sted: Tegnerforbundet, Oslo

www.tegnerforbundet.no

Bo Gaustad (f. 1946) viser illustrasjoner både fra sin egen bok ”Haren Henriette og andre vers”, en bok med nonsensdikt for barn i alle aldre, og fra andre illustrasjonsoppdrag som bekrefter hennes teori om alle tings iboende humor. Bo Gaustad har de siste 20 årene illustrert bildebøker, barnebøker aviser, tidsskrifter m.m.
Hun arbeider med papirklipp, tusj, akvarell og pastsellkritt. Som illustratør og også forfatter av ”Haren Henriette” er hun opptatt av tekst og tegning – og deres gjensidige påvirkning.

Bo Gaustad bor i Oslo og arbeider som tegner og illustratør. Hun er utdannet fra Accademia di Belle Arti, Roma, Statens Lærerhøgskole i Forming, Universtitetet i Oslo samt opphold på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Hun har deltatt på en rekke gruppeutstillinger og er innkjøpt av bl.a. Nasjonalbiblioteket.

Justyna Nyka (f. 1963) viser illustrasjoner fra billedboka «Stripekalven», som hun har laget i samarbeid med Marit Kaldhol, og fra sin egen billedbok «Drømmeprinsesen» som er underveis. I tillegg vil hun også vise noen andre små tegninger.
Bildene til Justyna Nyka kjennetegnes av fri fabulering, lett surrealisme og et grafisk, collagepreget uttrykk. Hun har mottatt flere priser for bokillustrasjonene sine – både i Norge og i utlandet.

Justyna Nyka Bor på Nesodden, og jobber i arbeidsfelleskapet Tegnekompaniet i Oslo. Ved siden av jobber hun også som tolk og bokillustratør. Hun har deltat på flere gruppeutstillinger og er innkjøpt av bl.a. Nasjonalbiblioteket
Hovedsaklig illustrerer hun billedbøker – til egne og andres tekster, men også diktsamlinger.

”Arriving Somewhere New”
Annette Saugestad Helland (f. 1975) stiller ut i innerste del av galleriet. Hun viser arbeider som er inspirert av å titte på turistene i Frognerparken, og som er laget med utgangspunkt i et tema hun har interessert seg for lenge: det å reise og å være turist. Hellands arbeider består av blyanttegninger, med innslag av pastellkritt og kull, samt en animasjonsfilm/musikkvideo med musikk av Falgren Busk Duo. Det vil også bli anledning til å ta en titt på Hellands nye barnebok ”Superpappa og Pelé: Tanntyven”, som kommer ut på CappelenDamm i disse dager.

Annette Saugestad Helland er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Konstfack (Sverige). Hun har deltatt med animasjonsfilm på en rekke filmfestivaler i inn- og utland, og har vært med på flere utstillinger i Norge, bl.a. som debutant på Høstutstillingen 2005. Hun arbeider også som illustratør, og har gitt ut tre barnebøker. Dette er hennes første separatutstilling i Tegnerforbundet.

Legg inn en kommentar