Tekstallianse 2009 (Oslo 21. – 22. august)


Helgen 21.-22. august samles over 100 nordiske og internasjonale småforlag, festivaler, tidsskrifter, organisasjoner og nettverk på Litteraturhuset. Tekstallianse er en messe og en festival som viser frem bredden og mangfoldet blant små, mellomstore og mer eller mindre uavhengige og idealistiske aktører innen litteratur, musikk, billedkunst og teater. Felles for alle utstillerne er en vilje til å etablere et alternativ til den kulturelle offentligheten de store forlagene og de største avisredaksjonene representerer.

Arrangementet rommer både en messe, utstillinger og et live-program. Publikum kan gjøre seg kjent med bøker, tidsskrifter og andre publikasjoner, samtidig som det vil foregå opplesninger, foredrag, panelsamtaler, debatter, lanseringer og konserter.
Tekstallianse er en videreføring av idéinnholdet i Bergensbrag i Bergen 2004 og i København 2006, som samlet norske og danske litterære småforlag og tidsskrifter. Tekstallianse er også inspirert av den årlige Textmässan i Stockholm, som samler de svenske småforlagene og tidsskriftene.

Fredag 21. august kl 18.00: Internt seminar for utstillerne på Podium

Lørdag 22. august kl 11.00-18.00: Åpen messe og program på Litteraturhuset
Lørdag 22. august kl 20.00: Åpen fest og program på Revolver

Alle arrangementene har fri entré.


LES MER

Legg inn en kommentar