Utstilling Avistegnernes Hus: IKKE ”BARE” FRIMERKER

Pressemelding for utstillingen: 
Designer Enzo Finger + Grafiker Sverre Morken
«Nasjonale Ikoner…fra skisser til allemannseie»
2. oktober – 7.november 2010
Åpning kl 14.00 2. oktober med utstillerne til stede.
Velkommen også til kåseri ved:
Designer Enzo Finger + Grafiker Sverre Morken
Tema: «Nasjonale ikoner …fra skisser til allemannseie»
Tid:     Søndag 3. oktober kl 14.00
Sted:   AvisTegnernes Hus, Drøbak, Lindtruppbakken 1, 1440 Drøbak 
Norske frimerker holder en sikker plass i den internasjonale elitedivisjon.  En serie prestisjetunge priser har gjennom de to siste tiårene bekreftet at norske frimerkekunstnere er i verdensklasse.  I fremste rekke står grafikeren Sverre Morken og designeren Enzo Finger.  2. oktober åpner Avistegnernes hus i Drøbak dørene for en utstilling som vil gå tett på de to kunstnernes  arbeider.
Sverre Morken har siden 1973 formgitt og gravert rundt 160 frimerker.  Enzo Finger debuterte i 1994 og slo for alvor igjennom med sine geniale motiver til frimerkene som markerte frigjøringsjubileet i 1995.  Hver for seg har de prestert miniatyrkunst på det ypperste, og det vakte oppsikt da Posten brakte Morken og Finger sammen til å utforme åtte frimerker og et miniatyrark til 100-årsjubileet for Nobels fredspris i 2001.  Samarbeidet ga et fantastisk resultat, og særlig miniatyrarket ble over en hel verden utropt til det flotteste noensinne.
Frimerkekunst er spesiell.  Det lille formatet stiller helt spesielle krav til kunstnerne.  På utstillingen i Avistegnernes hus er det lagt vekt på å beskrive detaljer i de små kunstverkene.  Dette gjelder særlig de mange portrettene av kjente og berømte personer som er blitt motiv på frimerke.  Også portretter fra Sverre Morkens arbeid med norske pengesedler er innlemmet i utstillingen.
Utstillingen, som har fått navnet ”Nasjonale ikoner, fra skisse til allemannseie”, varer fram til 7. november. Vedlagt utstillingsbilde av Knut Hamsun.

Legg inn en kommentar