Velkommen til årets utstillinger i VestfossenVestfossen Kunstlaboratorium har i 2010 nok en gang gleden av å ønske et kunstelskende publikum velkommen, idet vi 8 mai drar teppet av årets utstilling: Grand National / Britisk kunst. Kurator: Charles Danby.

”Anle…dningen til å bringe verk av britiske kunstnere til Norge i det omfanget og med det særegne fokuset som Vestfossen Kunstlaboratorium har lagt for dagen, har vært grand, god, stor og en fornøyelse. Selve utgangspunktet krevde at man måtte trekke pusten godt og gå et skritt tilbake. Hva ligger i begrepet britisk kunst? Hva i kunsten, hvis i det hele tatt noe, er relevant i dag? Og hva er en britisk kunstner? Som for mange spørsmål, finnes det både korte og lange svar. Her er spørsmålene hele tiden temaet, men blir ikke behandlet som spørsmål som krever et svar i og for seg. De er kontrapunkter som det oppstår trender rundt, og som byr på et engasjement med en rikdom av menneskelig utfoldelse”.

(utdrag fra Charles Danbys kuratortekst)

Kunstnere:

Annie Attridge, BANK, Glenn Brown, Lynn Chadwick, Spartacus Chetwynd, Chrome Hoof, Marcus Coates, Keith Coventry, Shezad Dawood, Jeremy Deller, Jack Duplock, Angus Fairhurst, Saul Fletcher, Gwen John, Paul Graham, Douglas Gordon, Dryden Goodwin, Isaac Julien, Derek Jarman, Emma Kay, Le Gun, Andrew Mania, Alastair Mackinven, Cornelia Parker, Rebecca Warren, Mark Wallinger.

I tillegg til hovedutstillingen har Vestfossen Kunstlaboratorium også gleden av å presentere en utstilling med den amerikanske fotografen Sally Mann på prosjektgalleriet, Galleri Star.

Åpning: Lørdag 8. mai kl. 13.30 – 21. 00
Åpningstider i sesongen: 9. mai – 3 oktober, 11.00 – 18. 00 alle dager
(bortsett fra 17. mai)

(Nye nettsider er for tiden under opprustning og vil åpnes for publikum kort tid før åpningen.)


www.vestfossen.com

Legg inn en kommentar