Velkommen til utstillingen ”Memento Mori”, billedkunst av Eva Christin Laszka

“Memento mori” er en gammel latinsk frase som kan oversettes til «Husk, du skal dø». Dette er hva seirende hærførere i romerriket ble påminnet under triumftoget gjennom byen, da slaven som holdt laurbærkransen over hans hode også hadde til oppgave å minne hærføreren på hans dødelighet, ved å hviske ”memento mori” i øret hans.
 
Nå, i 2011, har billedkunstner Eva Christin Laszka hvisket disse ordene inn i lag på lag med maling, under arbeidet med årets første utstilling på Galleri FRYD i Eidsfoss.

Norsk-ungarske Eva Christin Laszka har studert 4 år ved kunst- og håndverksskolen ”Iparmüvészeti Föiskola Budapest” i Ungarn, men har nå base i Oslo, og arbeider med billedkunst, grafisk design og illustrasjon. Hun har vært travel på utstillingsfronten det siste året, og det er med glede at galleriet kan ønske henne velkommen til lille Eidsfoss, for å pryde FRYDs hvite vegger med malerier i blandet teknikk og innrammede trykk.

Galleriet ønsker velkommen til utstillingsåpning på lørdag 5. februar klokken 12.00, visesang ved  Robert Haraldsen, offentlig åpning av utstillingen og lett servering. Vel møtt!

Legg inn en kommentar