Vil engasjere 30 000 for like rettigheter

 

Facebook-initiativet  “Selvstendige arbeidere krever like rettigheter” er på kort tid blitt en stor og aktiv pressgruppe. Målet å engasjere 10 prosent av alle i Norge som driver for seg selv.
– Selvstendig næringsdrivende er et begrep mange forbinder med pengesterke kapitalister som driver større bedrifter. Dette er noe de færeste av oss identifiserer seg med. Vi er arbeidere, med forskjellig bakgrunn, både økonomisk og politisk, som har gitt oss selv oppgaver og gjør en jobb, sier Unni Nordbrenden.
Omtrent slik ble tankefrøet om å delta i 1. mai-tog for å kreve like rettigheter som lønnstakere sådd. En Facebook-gruppe ble opprettet, og 1. mai i år deltok for første gang i historien en engasjert gjeng selvstendige næringsdrivende i Oslo under egen parole.
Vi har tatt en e-post-prat med Unni Nordbrenden om Facebook-initiativet, som i skrivende stund har nær 4500 tilhengere.
Unni er en av initiativtakerne, sammen med Bertil Berg-Olsen og Inge Ås (bildet, f.h.). Alle tre har lang erfaring som selvstendige næringdsdrivende. Unni og Bertil driver nettstedet Alternativ.no, mens Inge driver Iliana Akademiet, som siden 1983 har tilbudt utdanning og kurs innen blant annet selvutvikling og healing.

Frilansinfo: LES MER

Legg inn en kommentar