Gratulerer til vinner av prosjektstipend til iPad-bok, Christopher Owe

Juryens kommentar:

Juryen var svært fornøyde med alle innleverte bidrag til konkurransen. Det tar litt tid å forstå hvordan fortelle en god, interaktiv historie – men her var det mange som vi helt sikkert vil se mye til som interaktive historiefortellere framover. Vi mener det er flere av arbeidene som kan bli gode historier og oppfordrer alle til å jobbe videre.

Vinnerbidraget var allikevel i en klasse for seg. Det har rukket å bli både originalt og avansert på tross av kort tid og liten erfaring med verktøyet. Illustratøren tok utfordringene med å fortelle en historie på iPad på alvor og utnyttet allerede mange av mediets muligheter.

Hans humoristiske og poetiske stil er en mange av oss kanskje forbinder med det trykte mediet og vi er spent på å utforske hvordan den kan tilpasse seg og utfordre et interaktivt medie.

Vi gratulerer med dette Christopher Owe med hans «Ja, da befinner jeg meg altså i et helt tomt rom …». Vi gleder oss til å jobbe videre med ham slik at dette blir et av årets flotteste iPad-prosjekter.

Takk for innsatsen alle sammen!

I juryen:
Karianne Hjallen (Katachi) & Nina Nordal Rønne (Grafill illustrasjon)

Workshopen

I to dager, under Oslo Bokfestival i september, var workshopdeltagerne samlet hos Grafill i R21 for å lære seg å lage interaktive bøker for iPad med Katachi Medias publiseringsverktøy Origami Design. Det er dette verktøyet de benytter til å lage sitt eget prisbelønte iPad-magasin Katachi Magazine. Vi hadde en tilsvarende workshop i desember ifjor som var svært vellykket, og ønsket å gjenta tilbudet ettersom det var flere som ikke fikk plass på workshopen sist. Det ble også ytret ønsker sist om å få se det som ble produsert på workshopen, men vi fikk dessverre ikke fulgt opp dette skikkelig. Derfor ønsket vi denne gangen å belønne et av prosjektentene fra workshopen med et stipend på kr 10.000,- slik at illustratøren fikk mulighet til å fullføre og publisere prosjektet med hjelp av Katachi.

Det var svært inspirerende å følge workshopen under veis og se hvordan deltagerne utforsket mulighetene som ligger i programvaren og anvendte disse mulighetene til å realisere sine egne ideer. Flere fikk etterhvert god føling med hva som var mulig å få til, og ideene utviklet seg på bakgrunn av dette i løpet av prosessen. Det var nesten synd at vi bare kunne belønne ett prosjekt, for det er definitivt flere av disse ideene som har stort potensiale. Vi gleder oss voldsomt til å se det endelige resultatet av vinnerutkastet, og håper også at flere av prosjektene blir realisert.

I tillegg til å gratulere Christopher Owe med stipendet og takke alle deltagerne, vil Grafill illustrasjon gjerne takke Max Berg, Ken Olling og Siw Andersen hos Katachi Media for at de nok en gang holdt en flott workshop.

Nedenfor er et utvalg av bilder fra prosjektene deltagerne jobbet med under workshoppen, men den interaktive opplevelsen får vi uheldigvis ikke formidlet skikkelig her på bloggen.

Legg inn en kommentar