Vinnere av Brageprisen 2009


Vinner av Brageprisen 2009 for Barne- og ungdomsbøker:
Maria Parr
Tittel: «Tonje Glimmerdal»
Illustratør: Åshild Irgens
Forlag: Samlaget

Grafill Illustrasjon gratulerer Åshild!

Se hvem som vant de andre prisene her!

HEDERSPRISEN 2009
Årets hedersprisvinner har et av de mest omfangsrike forfatterskap i norsk litteratur. Gjennom flere tiår har vedkommende skrevet nyskapende romaner, noveller, krim, barnebøker, dramatikk og tv-serier.
Bøkene er oversatt til mer enn 20 språk, de dramatiske verkene er spilt i en rekke land, og vedkommende har allerede en hel rekke priser. Nå blir det en til.

Hedersprisvinneren har skrevet science fiction, politisk satire, historiske romaner, han har introdusert nye sjangere og utviklet sin helt egne litterære form for fantastisk litteratur, nemlig fabelprosa.

Vi snakker om et forfatterskap preget av sprelsk ordlek, lun humor, våken nysgjerrighet og en fabuleringsevne som tar leseren med til helt uventede steder. Eller som prisvinneren selv har sagt det: «Den som har begge beina på jorda, står stille».

Hedersprisvinneren debuterte i 1967 og vi kjenner ham som mannen bak skikkelser som Ruffen, Karsten & Petra, Berte og Kaptein Puma; bøker som Bløtkakemannen, Gobi-bøkene og Syvsoverens dystre frokost, og for det lange samarbeidet med Jon Bing. Samt en lang, lang rekke andre bøker som står solid plantet i norsk litteraturhistorie.

Brages hederspris for 2009 tildeles forfatteren, dramatikeren og oversetteren Tor Åge Bringsværd.

www.brageprisen.no

Legg inn en kommentar